Händelser i portföljen vecka 40

Från och med nu kommer vi att publicera händelser i aktieportföljen veckovis, de veckor som något i portföljen förändras. Ofta gör vi alla transaktioner samma vecka under en månad vilket gör att det passar bra att samla ihop transaktionerna på detta vis.

Under veckan som gick har vi sålt ett av våra innehav, nämligen G Willi-Food. Det israeliska kosher-matbolaget köptes in eftersom det såg ut att vara en net-net av god kvalitet. Det visade efter ett tag sig att ledningen blev misstänkt för fiffel varefter aktien var handelsstoppad under en längre period och vi låg ett tag rejält back i vårt innehav. Så småningom hävdes handelsstoppet och under slutet av 2016 har aktien handlats upp ganska mycket.

Vi köpte aktier för 4,45 USD styck och sålde dem ett år senare för 5,60 USD styck. Justerat för valuta gav det oss en avkastning på +26 % vilket är en mycket god årsavkastning. Marknadsvärdet av tillgångarna (NCAV) ser fortfarande attraktivt ut men vi har valt att kliva av aktien då vi ser andra bra alternativ att köpa.

Innehavet utgjorde knappt 4 % av portföljen vid försäljningstillfället och inom kort avser vi att sätta dessa pengar i arbete i ett annat bolag.

Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *