Värdepappret nr 21

Välkommen till Värdepappret nummer 21 och det andra numret som släpps i vårt nya format på vår nya hemsida.

Månadens nummer går i energins tecken. Jacob Henriksson, alias Gottodix har skrivit en artikel på temat energi och försöker sig på konsten att analysera den komplexa kärnkraftsbranschen. Är det här man ska placera pengarna de kommande åren?

Värdepapprets alldeles egna energiexpert Kenny Granath går igenom läget bland uranbolagen, stora som små. Oljeprisras och kärnkraftskatastrof i Fukushima har inte gjort livet enkelt för bolagen i energibranschen de senaste åren. Men efter regn kommer som bekant solsken. Med en stadigt ökande energiförbrukning understödd av en växande befolkning och ökat välstånd så kanske det nu är dags för mer strålande tider kommande år?

Love har, via en tysk värdeinvesterare och tillika stor aktieägare, nosat upp ett mycket intressant italienskt bolag. Gruppo MutuiOnline är ett bolag som besitter många kvalitéer. Här kombineras hög tillväxt och god lönsamhet toppat med en sällsynt god förmåga att navigera sig igenom både IT-krasch och finanskris. Senast Värdepappret var i Italien och grävde, i oktober 2015, så ratade vi Ferrari på grund av en för hög värdering. Kan Gruppo MutuiOnline överaska positivt?

Sist men inte minst är det mycket roligt att portföljen nu har börjat leverera och ligger i nivå med index (SIXPRX) efter en tid med ganska svag utveckling. Ni hittar portföljens utveckling och vår bevakningslista i menyerna på hemsidan ovan.

Kommentera gärna våra analyser och artiklar. Det är genom konstruktiv kritik och genom att utmanas som man växer som investerare.

Månadens nummer är internationellt så det förslår. Men redan nästa nummer är vi tillbaka på hemmaplan. Vi sätter tänderna i några riktigt spännande mindre svenska bolag.

För att läsa premium-materialet måste du vara prenumerant. Tryck på fliken ”Prenumerera” ovan för att bli prenumerant.

Väl mött i nya Värdepappret, hälsar
Värdepappret-redaktionen

Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *