Värdepappret nr 27 (mars 2017)

Allsvensk fotbollspremiär och utdelningar som trillar in på kontot. Finns det några tydligare vårtecken? Möjligen att inkomstdeklarationen dimper ner i brevlådan. Hur som helst så går vi mot ljusare tider och snart är det redan dags att syna siffrorna för första kvartalet 2017, vilket ska bli spännande. Hjärligt välkomna till det tjugosjunde numret av Värdepappret!

Rapportsäsongen är avslutad för den här gången och vi har under månaden kommenterat boksluten för Saga Furs , Skånska EnergiArise, Byggma, HKScan och Ticspac.

Rapportkommentarer i all ära. Mest uppmärksammat under månaden blev artikeln om M-score-modellen, en modell för att hitta redovisningsmanipulation, där vi valde att stoppa in siffror från Fingerprint. Fingerprint valde att kommentera vår artikel och den kommentaren hittar Ni här.

Vi skriver även ett inlägg på Nordnetbloggen varje vecka. Sedan det senaste numret har vi hunnit med följande inlägg:

Månadens nummer

I månadens nummer utlovas Nordens största (?) genomgång av den nordiska försäkringsbranschen. Kenny har ägnat mars månad åt titta på branschen och de mest intressanta bolagen i den. Ska man köpa Björn Wahlroos finska gigant Sampo eller känns det tryggare att gå på Tryg? Eller ska man kasta in en slant i utmanaren Protector?

Jacob Henriksson går igenom den glödheta fastighetsbranschen. Är toppen nådd? Eller är det annorlunda denna gång? Vad händer när räntorna stiger? Som värdeinvesterare är vi inte särskilt intresserade av makro men går det undvika att titta på makro vid en analys av fastigheter?

Love tittar på den osexiga brittiska möbelåterförsäljaren ScS Group. Bolaget må vara osexigt till verksamheten sett. Men sett till värderingen ser bolaget mer aptitligt ut. Eller?

Sist men inte minst redovisar vi vår aktieportfölj som fortsätter att prestera bra både absolut och relativt jämfört med vårt referensindex SIXPRX.

Vi hoppas att ni ska uppskatta månadens innehåll och att ni ger oss återkoppling i kommentarsfältet om det är något ni ser annorlunda på än oss.

Nästa nummer släpps i slutet av april. På återseende önskar vi på Värdepappret-redaktionen!

För att läsa premium-materialet måste du vara prenumerant. Tryck på fliken ”Prenumerera” ovan för att bli prenumerant.

Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *