Vardepappret.se

Investera i fastigheter
Hem > Investera i fastigheter

Länkar

Aktieportfölj

Läs mer >

Aktievärdering

Läs mer >

Investera i fastigheter

Är du intresserad av att investera i fastigheter? Kanske har du redan börjat och vill veta mer om hur du kan investera i fastigheter på bästa sätt? Här får du smarta tips och vägledning som kan hjälpa dig.

Vad är fastighetsinvestering?

Fastighetsinvestering är en passiv inkomst som innebär att du använder dig av dina pengar för att vara en del av ett fastighetsprojekt, ett fastighetslån eller till och med ett nybygge. Genom att investera blir du också delägare och får ta del av vinsten. 

3 sätt att tjäna pengar på fastigheter

Det finns flera sätt att gå tillväga för att tjäna pengar på fastigheter. Här nedan kan du läsa om tre vanliga och populära sätt att gå tillväga. Kom ihåg att alla investeringar på fastigheter har en viss risk och avkastning är inte en garanti.

Crowdfunding

Crowdfunding är ett begrepp som används för att beskriva en typ av investering. Crowdfunding går ut på att flera individer lägger in en mindre summa för att tillsammans finansiera ett projekt, t.ex. en renovering eller bygge av fastighet.

Fördelar:

  1. Kräver inte stora belopp
  2. Enkelt att komma igång

Andelar i fastighetsfond

Att köpa andelar i en fastighetsfond är ett bra och relativt tryggt sätt att investera i fastigheter, utan att du tar alldeles för stor risk. Med en fond är risken spridd till flera olika företag inom samma bransch, vilket ger en större trygghet.

Fördelar:

  1. Bra sätt att sprida riskerna
  2. Möjlighet att månadsspara

Aktier i fastighetsbolag

Är du beredd att ta lite större risk för att få bättre avkastning kan du istället satsa på aktier i fastighetsbolag. Aktier är mer centrerade till ett visst bolag och ger inte samma spridning som fonder. Visst är risken med aktier i fastighetsbolag större, men du får också högre avkastning om företaget går med vinst.

Fördelar:

  1. Enkelt att komma igång
  2. Kan ge hög avkastning

Är det lönsamt att investera i fastigheter?

I de allra flesta fall är det lönsamt att investera i fastigheter. En fastighetsinvestering passar för dig som vill ha en passiv inkomst, ta få risker och som inte vill punga ut med alldeles för stort investeringskapital på en och samma gång.

Börja investera i fastigheter

Att komma igång med fastighetsinvestering är inte speciellt svårt. Så här går det till om du vill börja investera i fastigheter hos Kameo.

Öppna konto

Det första steget är att hitta en mäklare som du vill använda dig av och därefter skapa ett konto. I de flesta fall kan du använda dig av BankID direkt vid registrering.

Hitta ditt projekt

Nu är det dags att hitta projekt som du vill investera i. Beroende på vilken mäklare du väljer kan du i de flesta fall välja projekt från hela Sverige.

Dags att investera

När det väl är dags att investera måste du bestämma dig för hur mycket du vill sätta in. Beroende på investeringsform kan du behöva betala 500 kronor som minst, om du inte månadssparar i fonder.

Följ din investering

Nu är allt klart och det enda du behöver göra är att följa dina investeringar. Det gör du genom att logga in på den mäklarplattform du valt att använda dig av.

Investera i fastigheter eller aktier?

Huruvida du ska investera i fastigheter eller aktier beror främst på hur långsiktig investering du vill göra, hur stor risk du är beredd att ta och hur ofta du vill ha avkastning. Fördelen med att investera i fastigheter är att du kan få avkastning varje månad. Aktier ger dock en högre avkastning då risken är högre.