Värdepappret förnyas – välkommen till nya Värdepappret!

Välkommen till nya Värdepappret! Vi har fått feedback från våra läsare som vi har tagit till vara på. Som ni ser är hemsidan ny och det innebär en hel del förändringar både för er som redan är prenumeranter och även för er andra.

Tidigare har Värdepappret levererats som en pdf-fil per e-post, men från och med nu kommer istället våra analyser och artiklar att kunna läsas direkt på hemsidan. Fördelarna är flera:

 • Innehållet är anpassat till webbläsare vilket innebär att läsupplevelsen blir bättre på framförallt surfplatta och mobil, men även på dator
 • Nu kan prenumeranterna kommentera analyser och artiklar precis som på en blogg, vilket gör att kommunikationen och återkopplingen mellan Värdepappret och prenumeranterna samt mellan olika prenumeranter förbättras
 • Vi som jobbar med Värdepappret kan lägga mer tid på analys istället för på arbetet med och kring en tidning samt administrationen kring detta

Värdepappret kommer även fortsättningsvis att släppa analyser och artiklar samlade den sista fredagen varje månad för att behålla tidningskänslan. Däremot ger det nya formatet en ökad flexibilitet. Om vi av någon anledning vill publicera en analys eller en uppdatering brådskande så kan vi nu göra det, istället för att som tidigare vänta till slutet av månaden. Uppdateringar kommer framöver att släppas när som helst under månaden istället för vid slutet av månaden.

Vi kommer även tack vare det nya formatet att kunna släppa icke-premiummaterial till allmänheten som t.ex. teasers eller andra mer allmänfilosofiska inlägg som passar ett gratisformat. Värdepapprets blogg kan förhoppningsvis vara intressant för de flesta aktieintresserade att följa!

Gratisbloggen kommer att innehålla reklam medan prenumeranterna i inloggat läge slipper reklamen.

Värdepapprets forum fyller inte längre någon funktion och har tagits bort.

Om du vill bli prenumerant kan du bli det genom att klicka på ”prenumerera” och välja 6 eller 12 månaders abonnemang.

Om jag redan är prenumerant, vad gör jag nu?

Om du redan är prenumerant behöver du skapa ett konto för att komma åt materialet. Gör så här för att skapa ett konto:

 1. Tryck på ”prenumerera”.
 2. Tryck på ”Redan prenumerant, skapa konto” längst ned till vänster
 3. Fyll i dina uppgifter.
 4. Klart!

Registrera dig med samma namn och/eller e-postadress som du använde när du betalade din nuvarande prenumeration så att vi kan identifiera att du redan är prenumerant. Vi kommer att manuellt ändra status på ditt konto tills nästa nummer av Värdepappret släpps den 26 augusti.

Vi hoppas att du uppskattar nya Värdepappret och ser fram emot en intressant börshöst med många nya analyser av både spännande bolag och aktier!

Med vänliga hälsningar
Värdepappret-gänget

Share:

5 reaktioner till “Värdepappret förnyas – välkommen till nya Värdepappret!”

 1. Själv så ser jag detta som mestadels negativt då jag inte längre kommer ha möjlighet att läsa värdepappret på min läsplatta (Kindle) vilket jag kunde göra när det lanserades som pdf. Jag antar att ni nu kommer helt sluta med PDF-formatet.

  Nu blir man dessutom beroende av internetuppkoppling vilket man kanske inte alltid har tillgängligt på resande fot om man vill slippa roaming av stora mängder data. Jag antar att man heller inte får tillgång till de tidningar man betalat för när prenumerationstiden upphör fast här får ni gärna motbevisa mig.

  Nej, jag tycker uppdateringen mest medför negativa förändringar för mig och hade önskats den inte utfördes.

 2. Hej Niveus,
  Tråkigt att du inte gillar förändringarna. Vi är medvetna om att det utöver fördelarna även finns ett antal nackdelar med förändringen och vår ursprungliga ambition har varit att göra just en tidning i tidningsformat, men ett flertal anledningar (däribland feedback från många läsare som nämns i detta inlägg) har medfört att fördelarna överväger så att vi gör denna förändring.

  Man kommer att ha åtkomst till allt premium-material från och med det material som läggs in nu (gamla pdf-tidningar kommer vi inte att lägga upp) så länge kontot har prenumerantstatus. När prenumerationen upphör efter 6 eller 12 månader kommer man inte längre att kunna logga in och komma åt något premium-material alls om man inte förnyar sin prenumeration eller har sparat ned materialet lokalt på sin dator, vilket i och för sig är möjligt men lite bökigt.

  Med vänliga hälsningar
  Kenny

 3. Hej. Tråkig utveckling. Förut kunde jag ladda ner tidningen och läsa offline på väg till/från jobbet. PDFen var dessutom mycket enklare att navigera i.
  Jag såg inte mitt köp av VP som ett köp som skulle försvinna efter ett år. PDFen spar jag, det här materialet blir jag av med.
  Känner mig lurad. Detta är inte vad jag betalat för. Pengarna tillbaka!

 4. Hej TryggFramtid!

  Tråkigt att du inte gillar förändringarna. Vi har fått feedback från ytterligare några läsare som tyckte pdf-formatet var bättre och kommer att testa en lösning och se om det blir tillräckligt bra. Vi kommer som vi skrev i nr 20 att testa göra pdf av numret som man kan ladda ner. Det kommer att komma nu under helgen. Testa och se om det är något som du är nöjd med, annars får du höra av dig till oss på mejl så får vi hitta en lösning.

  Med vänliga hälsningar
  Kenny
  Värdepappret

  1. Tack. Vill gärna att det ska bli bra för jag tycker tidningen är bra. Förstår också att ni lagt ner tid på detta, vill inte basha er. Tycker bara det blev en helt annan produkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *