Värdepappret nr 20

Välkommen till det första numret av nya Värdepappret! Tidningen är inne på sin tjugonde månad nu och har som ni kan se genomgått stora förändringar. Tidigare har tidningen släppts som en pdf-fil men nu läser man tidningen direkt på hemsidan istället vilket bland annat har fördelarna att läsupplevelsen på surfplatta och mobil blir mycket bättre, vilket har varit ett önskemål från många.

Vi har även sedan lanseringen fått önskemål om att kunna fortsätta läsa tidningen som pdf och vi ska se över möjligheten att skapa en pdf automatiskt av månadens artiklar och analyser och kommer om det är görbart att även lägga upp en pdf av varje nummer.

Även om Värdepapprets hemsida nu kan liknas vid en blogg kommer materialet att släppas i ”tidningsform” samlat en gång i månaden. Varje nummer kommer att publiceras klockan 18 på fredagkvällen när alla nordiska börser har stängt. Under månadens lopp kommer det också att publiceras annat material, såväl premium som gratis, vilket ni får hålla utkik efter. Det går utmärkt att prenumerera på våra inlägg via en RSS-läsare som t.ex. Feedly på följande länk: http://www.vardepappret.se/feed/

Detta inlägg kan alla läsa, men premium-materialet i varje nummer kan bara läsas av våra prenumeranter. Klicka på ”prenumerera” högst upp på sidan för att bli prenumerant.

För att läsa premium-materialet måste du logga in med ditt användarnamn och lösenord. Om du redan är prenumerant men inte har skapat ett konto än kan du skapa ett konto genom att klicka på ”prenumerera” och därefter på ”redan prenumerant” så sätter vi manuellt prenumerationsstatus på din användare när vi har identifierat din e-postadress i vårt kundregister.

Månadens nummer

I månadens nummer inleder Jacob Henriksson alias Gottodix med en artikel om att synen på risk kan vara det som skiljer värdeinvesteraren från aktiemarknaden. Kan det vara så att aktiemarknaden i vissa lägen har svårt att hantera risk och att de stora pengarna finns att tjäna på att ha en nyktrare syn på risk än marknaden i allmänhet när det svänger i branscher eller på marknaden i stort?

Därefter kommer månadens analyser av två svenska bolag, nämligen konsultmäklaren eWork och konsult- och utbildningsföretaget BTS Group. Därefter har vi också fått in en gästanalys av något så ovanligt som ett kvalitativt värdebolag, nämligen norska Byggma. Det är bloggaren Långsiktig Investering som står för analysen från en liten annan vinkel än det ganska enkla ”billigt mot eget kapital”-angreppssättet som man också skulle kunna ha.

Under månaden kommer det även att komma uppföljningar av ett par bolag som vi har analyserat tidigare för att se hur bolagen har utvecklats sedan analystillfället.

Kommentera gärna våra analyser och artiklar. Det är genom konstruktiv kritik och genom att utmanas som man växer som investerare.

Bevakningslistan kommer att publiceras som en egen sida som man kommer åt via menyn högst upp på sidan senare under kvällen.

Väl mött i nya Värdepappret, hälsar
Värdepappret-redaktionen

Share:

1 reaktion till “Värdepappret nr 20”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *