Värdepappret nr 25

Kära läsare, välkomna till Värdepappret nummer 25!

Börsen står högt och fortsätter tuffa på, och Värdepappret portfölj har fortsatt sin fina utveckling jämfört med index. Sedan förra numret har vi hunnit skriva på Nordnetbloggen om vår syn på diversifiering, bevakningslistor samt ”Historien om Mr Cool och Mr Crap”.

I förra numret analyserades bolaget Ubiquiti Networks och vi satte ingen högsta köpkurs. Värdepappret köper aktien upp till 58 dollar.

I månadens nummer ska våran civilingenjör och expert på kraft- och elnätsbolag Kenny Granath analysera det stabila norska bolaget Hafslund. Bolaget dök upp på Aktiefokus, Kennys blogg, för sju år sedan. Tyvärr är vi lite sena på bollen med publicering av analysen eftersom aktien har gått bra den senaste tiden, men den ser fortfarande ganska billig ut för den som söker en placering med riktigt låg risk.

Nästa bolag som ska genomgå granskning är Semcon, ett litet förbisett konsultbolag vars volatila historik möjligtvis är ett minne blott? Konsultbranschen och fordonsbranschen är volatil, men kan bolaget förbättra marginalerna så är aktien inte dyr ändå.

Ruter invest är med i månadens nummer med en gästanalys av bolaget Intrum Justitia som erbjuder kredithanteringstjänster och andra finansiella tjänster till företag. Bolagets slås under våren samman med Lindorff vilket gör koncernen till marknadsledare i Europa, och Ruter reder ut huruvida värderingen är aptitlig.

Till sist skriver vår kära Gottodix en text som utmanar uppfattningen om begreppet säkerhetsmarginal som är en fundamental del av värdeinvestering. Han använder månadens analys av Semcon som ett exempel för att illustrera hur man kan tänka runt begreppet säkerhetsmarginal i en vidare förståelse.

Hoppas läsningen faller er i smaken, och fortsätt komma med kritiska och genomtänkta kommentarer – det uppskattar vi!

För att läsa premium-materialet måste du vara prenumerant. Tryck på fliken ”Prenumerera” ovan för att bli prenumerant.

Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *