Värdepappret nr 28 (april 2017)

Kvartalsrapporterna för årets första kvartal har börjat trilla in (vi kommer att kommentera några av rapporterna under maj). Det är rekordvinst efter rekordvinst som publiceras. Det är helt klart mycket goda tider just nu i många branscher. Värderingarna är också därefter vilket gör vårt jobb svårare. Men den som letar finner. Hårt arbete och att göra arbetet betalar sig. På Värdepappret lämnar vi inget åt slumpen i våra analyser utan vi gör jobbet. Hjärtligt välkomna till det tjugoåttonde numret av Värdepappret!

Innan vi går in på månadens nummer så vill vi informera om att vi skriver på Nordnetbloggen varje vecka (artikeln finns även med i Nordnets veckobrev). Sedan vårt senaste nummer har vi hunnit med följande artiklar.

Månadens nummer

Månadens nummer har en internationell inriktning där Love har tagit sig an det mycket intressanta Brittiska bolaget The Character Group. Bolaget designar och tillverkar leksaker under licens baserat på tv-program, filmer och digitala figurer och distribuerar dessa produkter i Storbritannien och utomlands. Hög tillväxt, god lönsamhet, god kapitalallokering och en rimlig värdering gör bolaget klart spännande att titta vidare på.

Kenny tittar på det lilla kanadensiska industribolaget Reko International Group som till viss del påminner om svenska AQ Group när det gäller verksamheten. Tråkig verksamhet, starka huvudägare och en mycket låg värdering är attribut som Värdepappret gillar. Kenny går till botten med bolaget och reder ut om vi har hittat ett ”mini-AQ” i Kanada.

Jacob Henriksson knyter an till Kennys analys av Reko International Group och går igenom svenska underleverantörer till industribolagen. Är det för dyrt? Finns det något av värde för en värdeinvesterare? Har konjunkturen toppat?

Sist men inte minst redovisar vi vår aktieportfölj som fortsätter att prestera bra både absolut och relativt jämfört med vårt referensindex SIXPRX.

Vi hoppas att ni ska uppskatta månadens innehåll och att ni ger oss återkoppling i kommentarsfältet om det är något ni ser annorlunda på än oss.

Nästa nummer släpps i slutet av maj. På återseende önskar vi på Värdepappret-redaktionen!

För att läsa premium-materialet måste du vara prenumerant. Tryck på fliken ”Prenumerera” ovan för att bli prenumerant.

Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *