Värdepappret nr 34 (oktober 2017)

Välkommen till Värdepappret nummer 34!

Hösten är här på allvar men Värdepappret ligger inte på latsidan och portföljen är uppe kring sina toppnivåer. För två veckor sedan publicerade Love en analys av XL Media i förväg, som egentligen skulle ha släppts tillsammans med övrigt material i detta nummer. Orsaken till att publiceringen skedde i förtid är att kursen har rört sig snabbt uppåt den senaste tiden och ibland går det inte att sitta och vänta för länge på avtryckaren när marknaden är snabb. XL Media påminner om Catena Media som ägnar sig åt marknadsföring av spel (betting) på nätet. Jämfört med Catena Media ser det mesta attraktivare ut med XL Media och orsakerna finns att läsa i analysen.

Erik tar upp tråden på ett bolag som vi tidigare har analyserat, eller åtminstone nästan. I mars 2016 analyserade vi B&B Tools som därefter har delat upp sig i två delar; Bergman & Beving samt Momentum Group. Den senare av de två beståndsdelarna analyseras i detta nummer. Momentum är en återförsäljare av förnödenheter, komponenter  och tillhörande service och tjänster till professionella kunder inom industri- och byggsektorn i Norden. Det finns inslag av turnaround-case i Momentum och om bolaget lyckas nå upp till samma marginaler som Swedol finns det potential.

Gottodix tar denna månad upp några av livets stora frågor, nämligen att ekonomin snart ger svar på frågorna vi inte vet något om. Hur går det med konjunkturen? Vart tar räntan vägen på sikt? Är värdeinvesteringar utslagna av Amazon? Vad händer med bostadsmarknaden? Allt det som har dolts av den konstiga ekonomin kommer upp till ytan nu och förklaras.

Som vi annonserade i förra numret kommer Värdepappret att avslutas efter det 36:e numret som släpps strax innan nyår. I de återstående numren kommer vi troligen hinna avhandla bolag som både är tillväxtraketer och som har djupa vallgravar.

Vi önskar er trevlig läsning och hoppas på många kommentarer till månadens nummer. På återseende i slutet av november!

För att läsa premium-materialet måste du vara prenumerant. Tryck på fliken ”Prenumerera” ovan för att bli prenumerant.

Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *