Vardepappret.se

Aktieportfölj
Hem > Aktieportföl

Länkar

Aktieportfölj

Läs mer >

Aktievärdering

Läs mer >

Aktieportfölj Tips

Letar du efter bra aktieportfölj tips? När du ska skapa en aktieportfölj är det mycket viktigt att du vet hur du ska gå tillväga och att du sprider riskerna. Vi har samlat våra bästa tips för din aktieportfölj så att du kan göra ett bättre beslut.

Vad är en aktieportfölj?

Aktieportfölj är detsamma som en virtuell plånbok och det är här din samling med värdepapper finns tillgänglig. Du kan ha flera aktieportföljer hos olika mäklare eller hålla dig till en och samma.

Vad kännetecknar en bra aktieportfölj?

En bra aktieportfölj kännetecknas av flera saker. Vi anser att en bra aktieportfölj har minst 10-14 olika värdepapper i sig, en blandning av både aktier och fonder och bra riskspridning. Om det går dåligt för ett företag ska inte hela din portfölj kunna fallera.

Att bygga en aktieportfölj – för nybörjare

Letar du efter bra tips på hur du kan bygga aktieportfölj för nybörjare? Här nedan kan du ta del av de bästa tipsen för att komma igång och för att skapa en portfölj som du trivs med och som verkligen är hållbar.

Lägg inte alla ägg i samma korg

Det här är ett av de bästa tipsen du kan få! Genom att sprida dina risker mellan olika företag, branscher och värdepapper minskar du risken för nederlag om det skulle gå dåligt för ett företag. Försök därför att variera dig så mycket som möjligt.

Långsiktig aktieportfölj

Vill du skapa en långsiktig aktieportfölj finns det några knep att ta till. En långsiktig portfölj skapar du lättast genom att välja värdepapper i företag som växer och tjänar pengar, samtidigt som du sköter om portföljen och uppdaterar den årligen. Du bör också spara regelbundet och ha ett fast månadsbelopp som går in.

Sätt upp en aktieportfölj för barn

Idag väljer många att skapa sparkontot till sina barn. Genom att spara i värdepapper kan ditt barn få ett mycket bra sparkonto när det väl är dags att stå på egna ben. Här är det extra viktigt att du tänker långsiktigt och att du väljer värdepapper med låg risk.

Fiktiv aktieportfölj

En fiktiv aktieportfölj är en låtsasportfölj som du kan använda dig av för att öva på att sälja och köpa aktier. Du använder dig då av låtsaspengar och vinner heller inga riktiga kapital. Det är endast för övning.